Снимка: YouTube

Вътрешна проверка за изясняване обстоятелствата около инцидента, възникнал между участници в протестно шествие вчера на бул. “Мария Луиза”, е започната в ОДМВР - Варна, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след инцидента. Той се опитал да защити възрастен човек, чийто плакат срещу кмета Кирил Йорданов е бил скъсан.

Установен е служителят на ОДМВР-Варна, който е присъствал в близост до мястото на спречкване между протестиращи, при което е нанесен удар в лицето на участника в протестите. Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящия наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги.

Още по темата
“Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа пострадалият мъж по-рано.  

Заради данните, че полицейският служител не е използвал правомощията, дадени му от Закона за МВР, за да установи извършителя на деянието, спрямо него ще бъдат приложени съответните дисциплинарни мерки.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase