Снимка: архив, Булфото
fallback

Шофьор прелетял с автомобила си през пешеходна пътека в Русе със 106 км/час при ограничение 50 км/час.

Той бил засечен с камера при полицейската операция "Валя", която се състоя от 15 до 20 ноември, съобщи за  Dnes.bg говорителят на областната дирекция на МВР Даниела Малчева.

Шофьорът бил заснет на пешеходна пътека по бул. "Христо Ботев" в крайдунавския град. Той ще бъде наказан с 500 лева глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца.

53-ма водачи на МПС са били засечени в нарушение в Русе и в Бяла при акцията, която включваше засилен контрол с камери за спазване на скоростта на движение в районите на пешеходни пътеки в населените места.

До 20 ноември мобилните екипи на „Пътна полиция” осъществиха  целенасочен контрол с камери в участъци и райони, на които масово се превишава максималната разрешена скорост.

Операцията носи името „Валя” като поклон пред паметта на загиналите при пътни произшествия и благодарност за ежедневните усилия в превенцията за пътна безопасност на Фондация „Безопасни улици от Валя”.

Фондацията пък носи името на 12-годишната Валентина от Бургас, която бе блъсната и загина на пешеходна пътека през юни 2011 г. в морския град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Жорж

преди 11 години

"Шофьорът ще бъде наказан с 500 лева глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца". Вдигнете глобата на 1 хил.лв, лишете такива простаци от правото да управляват МПС за 8 месеца, а при повторно нарушение вдигнете глобата и срока на наказание двойно и след 1 година всичко ще си отиде на мястото. Само че книжката да се прибира веднага и глобата да се събира принудително в едноседмичен срок иначе файда никаква.

29

Друг

преди 11 години

Проблема не е колко е глобата. Дали е 50, 500, или 5000 лв., когато знаеш, че можеш да не я платиш тя не те касае. А в България не само може, но най-често става така. А и отнемането на книжката също не спира никой. Ако прочетете в нета колко се хвалят че карат без книжки. Това е разликата с "белия свят". Там грешиш-плащаш на момента. Не утре, в други ден, или след десет дни. Ако нямаш пари-работиш. Отработваш и си получаваш книжката.

28

Анонимен

преди 11 години

на пешеходната пътека пешеходеца има право само ако ходи по белите лентички, ако е на асфалтя- губи предимство и минувам через него!

fallback