30

Жорж

преди 11 години

"Шофьорът ще бъде наказан с 500 лева глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца". Вдигнете глобата на 1 хил.лв, лишете такива простаци от правото да управляват МПС за 8 месеца, а при повторно нарушение вдигнете глобата и срока на наказание двойно и след 1 година всичко ще си отиде на мястото. Само че книжката да се прибира веднага и глобата да се събира принудително в едноседмичен срок иначе файда никаква.

29

Друг

преди 11 години

Проблема не е колко е глобата. Дали е 50, 500, или 5000 лв., когато знаеш, че можеш да не я платиш тя не те касае. А в България не само може, но най-често става така. А и отнемането на книжката също не спира никой. Ако прочетете в нета колко се хвалят че карат без книжки. Това е разликата с "белия свят". Там грешиш-плащаш на момента. Не утре, в други ден, или след десет дни. Ако нямаш пари-работиш. Отработваш и си получаваш книжката.

28

Анонимен

преди 11 години

на пешеходната пътека пешеходеца има право само ако ходи по белите лентички, ако е на асфалтя- губи предимство и минувам через него!

27

До 18

преди 11 години

С К А П А Н А

26

Анонимен

преди 11 години

До 26 и 29 Умни ,в Зап Европа на междуградски път където се кара с 90 ,съм се натрисал на пешеходна пътека .Ако карате там няма да си отворите устата ,но тук държавата ви е виновна А и на средата на нищото пак там съм се натрисал на светофар ,и то с ръчно управление ,ако трябва да пресечеш ,натискаш бутон и той светва в червено .И се ползва точно от разни *** за да съберат на червено 100 коли .А този в Русе е бил за конфискация на колата и една година да превежда деца през пътеката

25

DO 26

преди 11 години

?! ИМАШ ИЗВЕСТНО ПРАВО! Пълно е с абсурди в родната ни държава... абсурд е три лентов булевард в едната посока с МАНТИНЕЛА между платната да бъде пресичан от най-обикновенна "зебра" в средата на нищото. И да стоят постоянно катаджии да дебнат. Подлез или надлез - вярно парите са малко, но щом точно там ТРЯБВА да се пресече булевард - ПАРИ ТРЯБВА да се намерят. Животът няма цена. И да разчитат само на вниманието на шофьорите е адски тъпо. А с акциите за пълнене на бюджетни дупки вече свикнахме...

24

юнака

преди 11 години

в Перник,с голфа карам с 150 на втора.

23

до 11

преди 11 години

"все пак ние ваще 240 любимци сме превилегеровани. "на първо четене отчитаме, че сте неграмотни, за привилегии някой друг път ще си говорим ...

22

?!

преди 11 години

И аз съм минавал със 105 км/ч. 'Моята' пешеходна пътека беше на един булевард, широк 10 метра и участък 3 км права отсечка на изхода на града. Само в олигофренска *** на такъв булевард може да се сложи по средата пешеходна пътека, понеже 1-държавата НЕ иска и НЯМА пари да построи надлези за пешеходци както по Европа. 2-само в идиотска *** на такъв булевард може да се начертае пешеходна пътека 10 метра в средата на нищото, за да пресичат по нея по 1 квартален пияница или клошари..

21

Анонимен

преди 11 години

Юнак! Следващия път да прочетем че се е забил челно в дърво след пешеходната пътека.

20

Анонимен

преди 11 години

У наше село нощем летят сигурно с 200 , пияни пишлемета заиграват стари таралясници бетер космически совалки.

19

Жо

преди 11 години

ПРИЧИНАТА Е ПРОСТА. На този *** мозъчните гънки са по-малко от конските сили на колата му.

18

Пепе

преди 11 години

Предполагам, че нарушението е заснето в 4 часа сутринта, когато не можеш да видиш кьорав човек, камо ли пешеходец. И от КАТ се дуят?

17

Анонимен

преди 11 години

един живот не е 500 лева и три месеца без книжка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!за такова нарушение трябва лишаване от свобода!!!!!!!!!!!!!!!!! и без книжка доста време!!!!!!!!!

16

10 Бири и 1 мастика

преди 11 години

Простаците няма да свършат в тази страна.

15

Анонимен

преди 11 години

Няма ли кой да вземе книжката на тоя !!!! Каква е тоя държава !!!

14

въпрос

преди 11 години

някой ще ми обясни ли защо?бих искал сериозно и издържано обяснение, тъй като комбинацията скорост/глоба и лишаване нещо не ми се вързва.благодаря ви предварително.

13

до дебел депутат

преди 11 години

*** СИ ТИ и тия дето ти дават поле за "изява"

12

До11

преди 11 години

Ако не си разбрал новината при теб проблема е по- голям! Превишената скорост и неспирането на "зебра" както и обирането на Държавата са все нарушения на ЗАКОНА!

11

Русе

преди 11 години

Зависи на коя хешеходна пътека са го засекли,но на тази до Симовата мелница има училище,а при другата при Печатни платки пресичат много хора от двата квартала които са там..Прави впечатление,че при Полицията и при СБА русенци спират,но не е така при шофьорите от другите градове.