Снимка: архив, Булфото

Шофьор прелетял с автомобила си през пешеходна пътека в Русе със 106 км/час при ограничение 50 км/час.

Той бил засечен с камера при полицейската операция "Валя", която се състоя от 15 до 20 ноември, съобщи за  Dnes.bg говорителят на областната дирекция на МВР Даниела Малчева.

Шофьорът бил заснет на пешеходна пътека по бул. "Христо Ботев" в крайдунавския град. Той ще бъде наказан с 500 лева глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца.

53-ма водачи на МПС са били засечени в нарушение в Русе и в Бяла при акцията, която включваше засилен контрол с камери за спазване на скоростта на движение в районите на пешеходни пътеки в населените места.

До 20 ноември мобилните екипи на „Пътна полиция” осъществиха  целенасочен контрол с камери в участъци и райони, на които масово се превишава максималната разрешена скорост.

Операцията носи името „Валя” като поклон пред паметта на загиналите при пътни произшествия и благодарност за ежедневните усилия в превенцията за пътна безопасност на Фондация „Безопасни улици от Валя”.

Фондацията пък носи името на 12-годишната Валентина от Бургас, която бе блъсната и загина на пешеходна пътека през юни 2011 г. в морския град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase