Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Има голяма вероятност атентаторът от бургаското летище, който взриви автобус с израелски туристи на 18 юли, да е от смесен брак. Това мнение изказа пред Dnes.bg съдебният медик, който е извършил аутопсия на тялото, д-р Галина Милева.

Основание за това й давал фактът, че терористът не бил с чисто арабски черти. Европеидните антропологични белези показвали, че е възможно той да е от семейство, в което родителите са от различни раси.

„Най-вероятно ще има и антропологична експертиза не само в България”, обясни д-р Милева.

Още по темата
Засега главата на камикадзето се пази в бургаската морга и ще остане там, докато тече разследването. Когато приключи работата по случая, следователите ще разпоредят какво да се прави с веществените доказателства.

„Докато някой не поиска главата, тя остава в Бургаската болница. Но предполагам, че още доста време ще продължим да работим по този случай”, каза д-р Милева.

Атентаторът не е включен в международната база данни, поради което не може да бъде открит.

Най-вероятно терористът не е имал подобни прояви преди това и не вкаран в масивите на различните служби. Това е и причината разследването върви по-бавно.

”Работи се много, но този човек не е бил в базата данни, за да не бъде открит досега с наличните ДНК и пръстови отпечатъци", обясни съдебният медик.

Д-р Галина Милева уточни, че атентаторът категорично не е Махди Газали, каквато информация излезе по някои медии преди дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase