Снимка: ОД на МВР-Шумен
fallback

Тази сутрин около 10 часа в дежурната част на телефон 112 бил получен сигнал за инцидент на летището в Шумен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

На място били изпратени незабавно полицейски, аварийно-спасителен и противопожарен екипи. При пристигане на място униформените служители установили, че е аварирал самолет LZ с четирима пътници.

По данни на очевидци 10 метра след излитане летателната машина загубила мощност, след което паднала на земята. По първоначална информация причината за инцидента е възникнала неизправност в двигателя.

От удара най-сериозно е пострадал пилотът Б.И., 42-годишен от Варна. В болницата е откарана и М.С., на 24г., също от морския град. Останалите двама пътници не са пострадали.

След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в МБАЛ- Шумен, без опасност за живота. М.С. е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

авиофен

преди 11 години

До Големият малчо - Ако това ти е иронията и на това трябва да се засмея, трябва наистина да съм на 2 ракии. За съжаление не съм както предполагаш и затова не разбрах изречението ти :) Може би и това " Лека вечер на всички "Авиатори" с регистрация LZ, както и на стачкуващите им колеги от "Луфтханза" и "Луфвафе" :-) " е някаква смешка, ама хич не ми идва отвътре даже и да се усмихна. Явно си доста далеч от истинската авиация, затова и ироничните ти коментари не се получават. Лек ден.

35

Големият малчо

преди 11 години

до "авиофен" - Аз нямам никаква вина за това, че на тебе чувствто ти за хумор е навярно там където слънце не огрява (ако изобщо притежаваш такива "феноменални" чувства). Ако не си схаванал, че иронизирам списващите значи или ракиите са ти в повече или пък живота ти е просто РАЙ, за което вина нямам. Лека вечер на всички "Авиатори" с регистрация LZ, както и на стачкуващите им колеги от "Луфтханза" и "Луфвафе" :-)

34

коко

преди 11 години

операторче,самолета не се казва LZ.Това са инициали за принадлежност---български.айде най после научете нещо.

fallback