Хванатият кокаин на борда на кораба "Св. Николай". Снимка: БТА
fallback

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с испанските власти във връзка с арестуваните на 13 август край бреговете на Испания български моряци, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи..

Задържаните 21 български граждани са преминали задължителни медицински прегледи при преместването им от следствения арест в затвора и се намират в добро здравословно състояние по данни от управата на затвора в Кадис.

Назначени са им трима служебни адвокати – по един на всеки 7 души, осигурен е и превод. 

Затворническата управа предоставя възможност на тези, които желаят, да се обадят по телефона на своите близки в България.

Oще по темата

Българските дипломати са направили постъпки пред испанските съдебни власти да разрешат и посещение в затвора на българския консул и на близки на задържаните при тяхно желание. Посолството в Мадрид и МВнР са в постоянен контакт с близките, оказва им се необходимото съдействие и ги информират незабавно при постъпване на нова информация, съобщи министерството.

Вчера стана ясно, че семействата и роднините на задържаните български моряци в Испания спешно търсят съдействие и информация от държавните институции. За това алармира Ивелина Атанасова, близка на капитана Иван Станчев на задържания кораб в Испания с три тона кокаин в отворено писмо до медиите от името на роднините на всички задържани българи.

"Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се с вашата помощ те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

наркоман

преди 11 години

Я колко много пудричка за нослета!

47

до 17

преди 11 години

"Стоката се товари от пристанищни работници."и насред океанът ли има пристанищни работници или ги закарали там с хеликоптери за да пренатоварят корабът в морето и обратно на кеят,толкова си лабав в главата.Как като заловят българин в грешната стъпка и все невинни ги изкарваме,а чуждите съдилища не могат да направят това ? Тези са си баш трафиканти и испанците ще докажат това,но после тези защитници на моряците какво ще казват отсега да се замислят.

46

kireza

преди 11 години

до 50Ако съда беше български вече да бяха на свобода!"Най справедливите съдилища" в света са българските.....:))))))Интересно ми е защо дедо хич не се заинтересува от поданиците си,нали си е в Испания?Ех ако беше дал на Слави своята Калинка вместо на онова ***,сега моряците да си бяха вече в България,голема сила щеха да са двамата с "дедо".....:)))))))

fallback