Сапьори вече са на мястото на взривовете. Снимка: Булфото
fallback

Фирмата "Берета Трейдинг", чиито складове се взривиха край "Петолъчката" на 5 юни, предоставя безвъзмездна помощ на всички работници в База Стралджа-Мараж, съобщиха от компанията.

Решението на управителя на фирмата е на всички работници да се изплатят обезщетения. На по-тежко пострадалите, приети в болница по 1000 лв., а на всички останали по 500 лв.

Фирмата се ангажира да поеме разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района. Изчаква се огледът и оценката на застрахователите.

За разчистването на терена "Берета Трейдинг" е поканила специализирана чуждестранна фирма – партньор на компанията.

Oще по темата

Тя ще стартира работа веднага след като бъде възстановен нормалният достъп до терена, а всички разходи ще бъдат поети от "Берета Трейдинг", съобщава още от компанията.

Екипи от разследващи навлязоха в района на взривените складове край пътния възел "Петолъчката". В групата влизат следователи от Националната следствена служба и от окръжното следствие в Ямбол, специалисти
по боеприпаси, разследващи полицаи и поемни лица.

Рано сутринта днес и вчера през светлата част от деня групи от специалисти по обезвреждане на боеприпаси са
извършили повърхностно разчистване от останали невзривени устройства и от отломки от разрушените складове, за да създадат условия за работа на разследващите екипи.

Търсенето на изчезналите трима работници продължава. Пострадалите при експлозията работници, които са настанени в болница, остават в стабилно състояние.

Остава затворен за автомобили пътен възел "Петолъчката", като движението по главен път София - Бургас се отклонява през Ямбол. По-късно днес трябва стане ясно кога ще бъде отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

...

преди 12 години

Много интересно как се изказват хора, които си нямат никаква идея за какво става въпрос, какви глупости се пишат и говорят. Няма никакъв начин при подобна дейност да не стане грешка рано или късно, а за съжаление изходът е един...

18

Мери

преди 12 години

Мисля, че още в началото можехте да кажете на близките на тримата загинали, че при тази сила на първия и особено на втория взрив няма никакъв шанс да оцелеят хората, лека им пръст! За назначаването за шеф на такава фирма на показваното многократно лице са виновни МВР, МО и всички членове на комисията, одобрила направо неук човек за такава отговорна длъжност. Та той все още не можеше да схване какво е станало и защо!! Оттам следват другите грешки: назначаване на неподходящ и неквалифициран персонал, направо смешното обучение за работа със снаряди, мини, бомби и неспазването на абсолютно строга трудова и технологична дисциплина. За смешните получавани заплати: некачествена , да не кажа направо разспасана дисциплина и работа. Да не говорим,че снарядите, които изгърмяха, въобще не бяха по брой максимално допустимите при работа със силно избухливи боеприпаси: салютите след двата взрива гърмяха цяла нощ, което означава, че първоначалният брой на подлежащите на дневна утилизация боеприпаси хич не е бил малък и експлозивната им мощност многократно е превишавала допустимата. Това доведе до детониране на боеприпасите в другите погреби. Последствията ги видяхме.

17

Анонимен

преди 12 години

да беше в бяла държава, тия 1000 лева нямаше да му стигнат за хартията, дето щеше да изпише.

fallback