19

...

преди 12 години

Много интересно как се изказват хора, които си нямат никаква идея за какво става въпрос, какви глупости се пишат и говорят. Няма никакъв начин при подобна дейност да не стане грешка рано или късно, а за съжаление изходът е един...

18

Мери

преди 12 години

Мисля, че още в началото можехте да кажете на близките на тримата загинали, че при тази сила на първия и особено на втория взрив няма никакъв шанс да оцелеят хората, лека им пръст! За назначаването за шеф на такава фирма на показваното многократно лице са виновни МВР, МО и всички членове на комисията, одобрила направо неук човек за такава отговорна длъжност. Та той все още не можеше да схване какво е станало и защо!! Оттам следват другите грешки: назначаване на неподходящ и неквалифициран персонал, направо смешното обучение за работа със снаряди, мини, бомби и неспазването на абсолютно строга трудова и технологична дисциплина. За смешните получавани заплати: некачествена , да не кажа направо разспасана дисциплина и работа. Да не говорим,че снарядите, които изгърмяха, въобще не бяха по брой максимално допустимите при работа със силно избухливи боеприпаси: салютите след двата взрива гърмяха цяла нощ, което означава, че първоначалният брой на подлежащите на дневна утилизация боеприпаси хич не е бил малък и експлозивната им мощност многократно е превишавала допустимата. Това доведе до детониране на боеприпасите в другите погреби. Последствията ги видяхме.

17

Анонимен

преди 12 години

да беше в бяла държава, тия 1000 лева нямаше да му стигнат за хартията, дето щеше да изпише.

16

Анонимен

преди 12 години

Че какво се чудите, това е мутропполитиката.Как искате да е другояче като Мутрата Бойко и подкупното ченге Цецо управляват България!

15

Анонимен

преди 12 години

От бързане допуснах тгрещка-чети със забрана

14

предлагам

преди 12 години

Ами ,време е прокуратурата да се самосезира за фирмата,нарушенията,престъпленията,корупцията и всичко свързано с дейността и и убитите от лоша технологична и трудова дисциплина.От пръв поглед вината е тяхна и всички щети трябва да бъдат платени от ДД,оная кифла,пътувала за чужда сметка да бъде уволнена,да върне всички заплати от момента на престъпното и деяние и наказана с забрана за заемане на държавна работа .Време е за мъничко справедливост!

13

а

преди 12 години

Да им работиш на тези "бизнесмени" за 350 лева заплата, да те изпепелят като при ядрен взрив и после да се правят на добри с 1 000 лева подаяние. Немам думи.

12

Анонимен

преди 12 години

"Безвъзмездна помощ". Как само звучи? Сякаш работниците трябва да се изредят да целуват ръка на "бизнесмените", за това, което се случи!

11

БГ Съдия

преди 12 години

Колко боеприпаси "липсват" ?

10

Анонимен

преди 12 години

Замесена ли е тази фирма с доставки на оръжие за сирийските "бунтовници", щедро субсидирани от г-жа Клинтън? За нещастен случай ли говорим или за организиран саботаж?

9

отговор на 1

преди 12 години

Дебелият *** ,собственик на фирмата/наш човек/,който е извършвал множество нарушения,вкл. неплащане на здравни осигуровки,неспазване на трудова,технологична дисципливна е смазвал добре корупционната машинка и това е видимо от екскурзията на великата чиновничка Хени.Още първият ден ви по радиото,че нищо страшно няма,че не е избухнала атмна бомаба,я ! Сега вината ще бъде прехвърлена на убитите, той ще излезе чист и без вина и ще продължи с "утилизация"и с папането на милиони по мутренски .

8

БТ

преди 12 години

Ще им дадат по 1000 лв и да млъкват, а после пак бачкане за 350 лв. БТ 25 милиона взимат и не е проблем да купят всички по вергата и да няма виновни както винаги!

7

упси дейзи

преди 12 години

боже, колко филантропи имало по тая земя!не говорим за вересиите, а ... и пишман-бизнесмените

6

500лв и ш-ш-шт!

преди 12 години

Шефът на фирмата да каже какви са били тези камиони, влизащи и излизащи посред нощ на терена на базата. Същото, както казваха хората и в Челопечене след взривовете там. Има за много неща да отговаря и да не се измъква с 500 лева. Дава ги за да не говорят много-много ли?

5

m

преди 12 години

Гаден тип..... Работниците били на минимални заплати, работили от сутрин до вечер, за да може да се угоява въпросният господин още повече...Ако наистина държи името му да се изчисти и да е коректен да развърже кесията и да обещети хората както трябва! Макар ,че вече за някои няма смисъл - нещастието се е случило и човешкият живот е безценен !Да не открива магазин след магазин, кой от кой по добре зареден, ами да види какво е причинил и да реагира адекватно!Надявам се и държавата да се намеси!

4

Иван

преди 12 години

Докато народа не почне да се саморазправя с тези няма да се оправят нещата.Memento Mori!

3

КК

преди 12 години

некакви отегчени батковци в униформи уморено ни спират и ни насочват на майната си щото нещо било гръмнало,групички пушещи униформени имитират дейност и чакат нещо-какво е то-не се знае.Пълна некомпетентност и невъзможност да поемат отговорност.Докога ще е затворена Петолъчката?Всеки ден пътувам към Котел и обратно на юг и ми писна да обикалям и драскам скъпата си кола из разни шубраци.Поемете си отговорността и спрете това безумие-с чакане нищо не се получава.Действайте!

2

Samo minavam

преди 12 години

Направо ми се разтуптя сърцето от умиления.Шефа да не си е заложил часовника в заложна къща.

1

Лелее

преди 12 години

Колко благородно от страна на фирмата... Така се умилих... А дебелият *** някой дали ще го накаже за всичките нарушения или ще му лепнат една глоба от 1000-2000лв и ще прехвърлят вината на "некадърния" персонал?