Акция сна ДНСК във "веселото село". Снимка: Impact Press Group
fallback

Вторият етап по премахването на незаконните постройки в митничарското село Ставри Димитрово, известно още като „веселото село“ започна днес.

Багерите на ДНСК изравниха със земята масивна едноетажна къща. За разлика от първия етап през март, когато се събаряха строежи с неизвестни собственици, този път притежателите на имотите са ясни. Те обаче не са митничари и не присъстваха на днешната акция.

Oще по темата

Събарянето се извършва за сметка на държавата, която обаче ще си търси парите от собствениците на имотите.

Сметките показват, че разрушаването на една масивна вила излиза между 1000 и 2000 лева.

Вероятно затова и част от нарушителите вече са започнали сами да премахват незаконните постройки, коментира началник сектор - Хасково към РДНСК Анна Джурова.

Dnes.bg припомня, че незаконните вили бяха "открити" случайно при проверка на данъчните с хеликоптер в края на миналата година. По-голяма част от сградите са от 80-те и 90-те години. Оказа се, че в Ставри Димитрово има само 5 законни сгради.

Проверките тогава установиха 169 незаконни строежа, за които вече са издадени заповеди за премахване.

До момента 123 са влезли в сила. 71 от тях са изпълнени, а две са отменени от съда. Предстои събарянето на още 51 незаконни строежа.

До Коледа ДНСК ще премахне 25 от тях. Те се намират на язовир "Ивайловград" в землищата на селата Дъбовец и Камилски дол.

"Става въпрос за незаконни едноетажни и двуетажни масивни вилни и стопански сгради, басейни, масивни огради и барбекюта", поясни Анна Джурова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 12 години

Сега чакаме да видим на Панчарево, яз. Искър, Витоша....

71

Светльо

преди 12 години

САМО ДА СЪБАРЯТЕ И УНИЩОЖАВАТЕ МОЖЕТЕ. РАЗГРАБИХТЕ И УНИЩОЖИХТЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ! НЕ МОЖЕ ЛИ ДА КОНФИСКУВАТЕ И ПРОДАВАТЕ НА ТЪРГ, МОЖЕ И НА ЧЧУЖДЕНЦИ!!! АМА И ЗА ТОВА ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ СЕ ИСКА!!!

70

Анонимен

преди 12 години

Ура!!! Почнаха да събарят!Сега е ред да съборят кочинките на тия, дето застроиха Витоша до средата!Кога ли ще стане това? Х ада позная - там са вилите на хората от властта и на тия с големите ОТКРАДНАТИ пари!Резултата ще е: Никакво събаряне - крадците ще си ползват откраднатото, а бедните да го духат! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

fallback