Снимка: архив Булфото
fallback

Столичната община няма да вдига такса "смет". Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага и през следващата година да се запази ставката от 1,6 промила за граждани и 10 промила за предприятията.

Общинските комисии ще започнат обсъждането на план-сметката за почистването на София за 2012 г., след което тя ще бъде гласувана на някоя от сесиите на Столичния общински съвет, като това трябва да стане до края на годината.

"Московска" 33 ще отдели общо 151 440 273 лева за поддържането на чистотата в града, което е с 200 000 лева повече от отпуснатите средства през тази година.

За събирането и транспортирането на битовите отпадъци от общината са предвидени общо 54,5 милиона лева.

През следващата година 16,4 милиона лева ще отидат за изграждането на центрове за разкомплектоване и рециклиране на отпадъци.

Заложените средства за зимното почистване са общо 15,637 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

отговор

преди 12 години

Всеки човек генерира *** , но много малко хора плащат .........как може да се обхванат по-голямата част ? Като се обложи всеки , а всеки е обложен когато пазарува !!! Няма опаковка за която да не плащаме , а къде са тези пари , защо не отиват за почистване ??? Защо се оправдаваме само с такса смет ??? Туристите и приходящите да не би да не генерират *** ??? Защо формирането на общинските бюджети е толкова калпаво ???

14

хубаво

преди 12 години

То хубаво не вдигате таксата ..........ама защо ??? Защото не знаете как да я вдигете , а е толкова лесно ,хем да я вдигнете ,хем да си събирате парите , хем по-бедните граждани да не са натоварени !!! Дали имате Тооолкова Голям Специалист дето може да реши тази задачка ???Защото за всички е ясно ,че трябва да се вдигне !!!

13

do 7 от 6

преди 12 години

Тези суми, които посочваш са факт, но... Вътре е включена и такса смет. Разликата в данъка едва ли е повече от 20-30 лв. Относно витошките села, сега преиначени в баровски квартали е брутално да се вдигат данъците, щото хората през два месеца викат лайнарки и им кихат по 200 лв, щото нямат канализация. *** им се събира веднъж седмично, а улици няма, освен "главната". Това че куцо и сакато с пари вдигна палати там, не означава, че не трябва да бъдем обективни.

fallback