15

отговор

преди 12 години

Всеки човек генерира *** , но много малко хора плащат .........как може да се обхванат по-голямата част ? Като се обложи всеки , а всеки е обложен когато пазарува !!! Няма опаковка за която да не плащаме , а къде са тези пари , защо не отиват за почистване ??? Защо се оправдаваме само с такса смет ??? Туристите и приходящите да не би да не генерират *** ??? Защо формирането на общинските бюджети е толкова калпаво ???

14

хубаво

преди 12 години

То хубаво не вдигате таксата ..........ама защо ??? Защото не знаете как да я вдигете , а е толкова лесно ,хем да я вдигнете ,хем да си събирате парите , хем по-бедните граждани да не са натоварени !!! Дали имате Тооолкова Голям Специалист дето може да реши тази задачка ???Защото за всички е ясно ,че трябва да се вдигне !!!

13

do 7 от 6

преди 12 години

Тези суми, които посочваш са факт, но... Вътре е включена и такса смет. Разликата в данъка едва ли е повече от 20-30 лв. Относно витошките села, сега преиначени в баровски квартали е брутално да се вдигат данъците, щото хората през два месеца викат лайнарки и им кихат по 200 лв, щото нямат канализация. *** им се събира веднъж седмично, а улици няма, освен "главната". Това че куцо и сакато с пари вдигна палати там, не означава, че не трябва да бъдем обективни.

12

дo 11 от Иван

преди 12 години

Говоря за комисия по дискриминация, а не за решението на Върховен административен съд, вде различни неща, в комисията беше заведено от БСК и става дума, че е дискриминация, фирми и граждани да плащат различна такса смет. Моля вижте какво съм написал и тогава ме обвинявайте в лъжи и манипулации, никъде не съм споменал съд и дело, а говоря за комисията по дискриминация и за необходимостта, както подчертава и омбудсмана, че трябва преминаване към такса смет на база реален ***.

11

до иван 9ката

преди 12 години

Не знам от къде черпите информация , но нещата са доста по различни от тези които сте написали.Не казвам , че таксата е справедлива , но за жалост решението на съда е точно обратното .Решението са съда е че таксата е справедлива .Жалко , че такива като Вас които пишат лъжи и заблуждават хората ра реалността получават плюсове и дезинформират останалите посетители ..Прочетете тук ...Върховният административен съд отхвърли окончателно жалбите на гражданска инициатива "Справедливост" срещу начина на определяне на таксата за битови отпадъци в Столичната община. Публикуваното днес решение на тричленния състав на ВАС е подписано с особено мнение на един от съдиите, съобщи БТА. През август Административният съд в София постанови, че столичната община определя по незаконен начин такса "смет", но тогава кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще обжалва решението на съда.

10

до 9

преди 12 години

Там където има ред, няма далавера.

9

Иван

преди 12 години

А след като има решение на комисията за дискриминация, че таксата е дискриминационна, защо не се отстрани проблема и да няма караници, защо общината най-сетне не предложи вариант за плащане на реалният ***, а не на база кой, колко притежава. Тази новина трябва да се чете "Въпреки безобразията с такса смет, общината няма желание за промени"

8

до 7

преди 12 години

Това с прерайонирането е задължителноНе е нормално квартали като Бояна да има по ниски данъци от примерно Красна поляна.Има доста несправедливи факти.Като пример мога да дам че за апартамент строен по едно и също време със сходна квадратура от едната страна на булеварда се води 2 ра зона ,а от другата 4-таКато данъка за едното жилище намиращо се в жк Бъкстон данъка е 380 лв , а от другата страна на булевард Цар Борис 3ти където се води стара част на Овча купел се плаща данък около 200 лева .

7

Анонимен

преди 12 години

Е да де, нали миналата година не го играхте тоя филм. Няма да се вдигат данъци и такси, а направо данъчната оценка + прерайониране. Малоумието, че имота и района цапат продължава с пълна сила.

6

БЕЗ коментар

преди 12 години

"Общината дава 54 млн. лева СА събирането на ***"

5

ЦВЕТАН

преди 12 години

и що няма да вдигате такса ,,смет,, сега ще се бъзикате ли с нас

4

д

преди 12 години

Не знам от какво има нужда ЦСКА , но министър-председателят на България да урежда основен спонсор на Левски не е много редно.

3

Лисан

преди 12 години

Вдигнете таксата двойно. ЦСКА се нуждае от сериозна селекция за Шампионската лига.

2

Все едно

преди 12 години

Днес от 11ч. пред попа има шестФие против проучването и добива на Ш.Газ

1

Салахадин

преди 12 години

Пак закъснявате!!Напишете,че оная овца на екологията е разрешила добива на злато!!!Не пишете тинтириминтири за най-мръсния град в Европа.Това не вълнува никой!!!