Снимка: архив, БТА

Министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски лично оглави спасителната операция за бедстващите пътници на БДЖ на гара Плачковци, съобщиха от ведомството.
 

В близост да град Трявна при гара "Плачковци"  бяха блокирани десетима пътници, сред които и дете, както и служители на железниците.

На място министърът организира извозването на всички бедстващи пътници, като първата група от 6 човека вече са извозени до Габрово, в момента се превозват останалите трима.
 

Министър Московски пое ангажимент за осигуряване на храната и настаняването на хората. Утре е организиран транспорт, с който те ще бъдат превозени до дестинациите, до които са пътували.

В момента екипи на НК "Железопътна инфраструктура" работят в крайно тежки условия, за да разчистят жп линията в района, съобщават още от ведомството.

За да се включи в операцията въпреки усложнената метеорологична обстановка и километричните задръствания, министър Московски използвал помощта на личния високопроходим автомобил на народния представител от Габрово Цветомир Михов. Така Московски успял да стигне до гарата в Трявна.

От гарата министърът тръгнал с дизелова мотриса за поддръжка на контактната мрежа, която е единственото превозно средство, с което може да се стигне до гара Плачковци, разказват перипетиите на министъра от ведомството.

Машината е производство 1968 г. и е трябвало отдавна да бъде изведена от експлоатация, но поради очаквания заем за железниците от Световна банка тя продължава да се използва при спешни случаи.

За да стигнат до гара Плачковци, се е наложило да разчистят 7 километра от жп линията, се посочва още в съобщението на транспортното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase