Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена след протестите в Катуница миналия месец. Снимка: Архив: Булфото
fallback

Нов протест организират жителите на пловдивското село Катуница, в което на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров, а ден по-късно по време на шествие към имотите на Цар Киро почина и 17-годишният му приятел – Павел.

Тази вечер хората ще излязат на мирно шествие от центъра на селото до лобните места на двете момчета. Въпреки че са повдигнати обвинения срещу шофьора, който прегази 19-годишното момче, местните смятат, че това не е достатъчно.

"Искаме да знаем защо още не са повдигнати обвинения за убийството на Ангел на близки на Кирил Рашков и ще бъде ли той наказан заради откритото оръжие в един от имотите му", коментира пред Dnes.bg Стоян Тютюнаров, който ще е един от участниците в шествието.

Oще по темата

Хората не са изненадани, че в петък бяха открити оръжия и боеприпаси в тайник на таванското помещение в къщата, където е живял покойният син на Цар Киро – Иван.

Жителите на Катуница се притесняват, че трагичната смърт на двете момчета и последвалите събития ще се забравят и ще се размият във времето. Местните се опасяват, че Кирил Рашков отново няма да бъде осъден.

Снощи с мирно бдение хората от Катуница блокираха главния път за Пловдив.

Междувременно в ареста продължават да лежат Цар Киро и внукът му Кирил, обвинени в отправяне на заплахи към близките на убития Ангел. В ареста е и шофьорът, обвинен за прегазването на момчето в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Надежда

преди 12 години

Направените коментари до сега само показват колко сме разединени българите.Апатия,несигурност,недоверие и още много други неща ни пречат.Много от управляващите го използват.

68

Анонимен

преди 12 години

Не разбирам какво се оплаквате от правителството, може би защото ви заставиха да спазвате малко от малко законите ли и има малко повече контрол от преди. Цар Киро е в държавата от много време и е извън закона също не от вчера и сега, когато се предприе нещо пак сте недоволни комунисти мръсни. Искате да си грабите, правите каквото искате и мързелувате и пак да взимате пари. Напълно подкрепян строежа на магистрали, плащам данъци и искам да карам по хубави пътища, а не да си чупя колата в дупки.

67

Анонимен

преди 12 години

До 72:Кое му е "успешното" на това правителство? По високите цени на всичко ли?Или може би по-високата безработица? Или прагър на бедността?Или средният доход на едно семейство ли?Или може би сметката ти за вода/ток/парно?Това правителство ТРЯБВА да си ходи.

fallback