Кирил Рашков. Снимка: БТА

Внукът на Кирил Рашков – Кирил-младши, който бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал. 

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за заплахи за убийство, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Обвинителите са получили жалба от Веселин Христев, в която се твърди, че внукът на Кирил Рашков го е заплашил с убийство около 20 минути преди да бъде прегазен Ангел Петров.

Според прокуратурата до момента има достатъчно данни, уличаващи един от наследниците на Рашков в престъплението.

По неофициална информация от прокуратурата адвокатът на Рашков го е убедил доброволно да се предаде на органите на реда.

Кирил Рашков - младши се е явил сам във Второ полицейско управление с адвокат.

Той е задържан с полицейска мярка задържане за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде взета мярка задържане за 72 часа по проверката на Районна прокуратура в Асеновград.

Полицията няма данни Рашков да е бягал и да е ходил в чужбина.

За същото престъпление – две закани за убийство към Веселин Христев и Иванка Петрова, дядото Кирил Рашков е с постоянна мярка „задържане под стража”, наложена от Районния съд в Асеновград.

Още по темата
Кирил Рашков и фамилията му бяха изведени от Катуница, след като на 23 септември в селото бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, а според местните жители престъплението е извършено от хора на Цар Киро.

Това доведе до размирици в селото, при което бяха опожарени къщи на фамилия Рашкови. След случилото се напрежението се отпуши и последваха протести в цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase