Снимка: Архив Dnes.bg

Досъдебно производство е образувала окръжната прокуратура в Пловдив срещу 69-годишния Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Действията на обвинителите са резултат от бърза проверка на НАП. Данъчните са установили, че от 2004 година до сега Кирил Рашков не е подавал данъчни декларации.

"Оттук може да направим обосновано предположение, че Рашков е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери над 12 000 лева“, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов.

Срещу него е образувано и друго досъдебно производство за отправени 2 закани за убийство към родителите на убития 19-годишен Ангел – Веселин Христов и Иванка Петрова.

Освен това се проверява информация и за трета закана за убийство, отправена към бившата кметица на село Катуница и баба на убитото момче – София Христова, заяви още Гавраилов.

Има прокурорска мярка "задържане под стража" за 72 часа срещу Кирил Рашков, наложена от районната прокуратура в Асеновград.

Към момента Кирил Рашков се намира в следствения арест на Пловдив. Той е задържан тази нощ от органите на реда.

В рамките на тези 72 часа прокуратурата ще прецени дали има опасност Цар Киро да се укрие и да извърши други престъпления и дали се налага да остане за постоянно в ареста.

Още по темата

От прокуратурата поясниха, че сигналът за заканите за убийство са постъпили в полицията на 23 септември.

На 27 септември прокуратурата е била уведомена, тъй като е била извършена предварителна проверка.

На въпрос на Dnes.bg дали може да се направи връзка между убийството на 19-годишния Ангел и отправените закани за убийство към неговите родители, с поръчителство от страна на Кирил Рашков, от прокуратурата заявиха категорично, че и тази версия се разследва.

Ако бъде доказана вината на Рашков по това обвинение, той може да получи до 6 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase