Президентът на Турция Абдуллах Гюл в Шумен, където разгледа Томбул джамия. Снимка: БТА
fallback

Българското гостоприемство трябва да има граници. Така е озаглавено протестното писмо на ВМРО до министъра на външните работи Николай Младенов, изпратено и до медиите.

Воеводите искат извинение и обяснение от държавния протокол на българските граждани, защо е било позволено на Абдуллах Гюл да държи близо 10-минутно си слово в шуменското село Хитрино, „сякаш беше у дома си, без да позволи на преводача да се включи“.

От партията обясняват, че именно дирекцията „Държавен протокол“, подчинена на министър Младенов, организира провеждането на събития от ранга на посещението на турския президент у нас.

Oще по темата
От ВМРО определят отказа на превод на официалния език на страната домакин като съзнателна, „симптоматична демонстрация на сила от страна на турската държава“.

Посланието, което турският президент излъчва по този начин, е „няма нужда от превод, в този район не се говори друг език освен турски”, обясняват воеводите.

„ВМРО смята, че поведението на турския президент е неморално, нагло и насаждащо етническо напрежение“, пише още в писмото.

От партията изтъкват, че се нарушава държавният протокол, не се спазва „елементарна любезност към страната домакин и нейните закони“, и не на последно място обществото се лишава от информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

355

anonumousX

преди 12 години

Хасанчо,злобата и обиждането са черти на низка култура!Интересно каква националност имаш и какъв хляб ядеш :-) виий даже не можеш и да ме ядосаш,само ме дразниш.Нямаш си на представа колко ми костваше да се съглася да загубя 2 мин от безценното ми време да пиша за комплексар като теб.Няма да пиша повече но ще ти кажа едно-не казвай хоп преди да си скочил и че всичко в живота се връща с лихвите.Айде сполай ти и да знаеш че ти прощавам цялото повръщане дето го издраифа досега.Нашия Бог tova u4i

354

HASAN GUVEN

преди 12 години

ISP- има една друга поговорка- господаря на земята е един а останалите просто присъстват!-за семейството съм спокоен!за катърина и татарина знам.това се отнася за вас българите!няма смисал да ти напомням какво е катър и за петте века!

353

ISP

преди 12 години

hasane, ste ti kaja nesto,....! ako si imash semeistvo , pazi go,,kardashim''.,4e ste ti stane mnogo m14no za nqkoi ot tqh! . nali me razbra. ima edna BG. prikazka[ samo planina ss planina ne se sresta , no 4OVEK s 4OVEKA ,,,DA''!!.I oste nesto..mejdi ..,kat1r.pomak i tatarin.. golqma razlika nqmq.

fallback