Снимка: Булфото

Държавното управление на България не отговаря на интересите на народа в момента. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред депутати в остро изказване по повод 20-годишнината на конституцията у нас. Той обвърза честванията с посещението на турския президент Абдуллах Гюл.

Според Сидеров страната ни не е социална държава, както е записано в основния закон на републиката, нарушава се и гарантираният й суверенитет – чрез партия на верска основа.

От "Атака" са силно възмутени, че вчера в Шумен речта на турския президент Абдуллах Гюл е била без превод, в конституцията пишело, че българският език е официален.

"Този господин бе посрещнат тук със салтанати, с чупки в кръста и от страна на ръководството на парламента бе отказано на наш представител да присъства на срещата",  оплака се Сидеров.

"На турски пехливани се откриват паметници и се говори на турски. В същото време една турска цистерна застраши живота на хиляди хора... Какъв Шенген, дами и господа, след като през България минават опасни цистерни – какъв Шенген, след като в момента България е разграден двор?... Ако България се охранява както трябва, случай като този в Дебелец няма да бъде възможен. По този въпрос имат да отговарят и министрите от кабинета", категоричен бе лидерът на "Атака".

Според него и най-красивата конституция, написана на книга, ако не се изпълнява, остава просто парче хартия.

"По-важното е, че през всички тези години конституцията беше нарушавана, защото в нея пише, че всички имат равен достъп до здравеопазване и образование и всички български граждани имат право на достоен живот. Конституцията продължава и днес да се нарушава", заяви още той.

Според него в момента продължават антиконституционните прояви на управлението. Той постави въпроса дали държавното управление отговаря на интересите на България. Отговорът на партия "Атака" е не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase