Снимка: Dnes.bg
fallback

Медицински сестри, санитари и един рентгенолог вече са напуснали болницата в Девин.

Това се случва, след като персоналът на лечебното заведение втора седмица е в принудителен отпуск, а самата болница не работи заради дългове от милион и половина лева.

"Напускаме, защото не са ни изплатени заплати от месеци, не получаваме доходи и няма как да издържаме семействата си", аргументира се една от медицинските сестри, решила да напусне след 12 години работа в МБАЛ "Девин".

Неработещата болница е сериозен проблем за местните жители. 

Радослав Бешаров е свикнал да води често свой роднина за лечение в местната болница. Работи като барман и няма пари, за да го кара до Смолян.

"Линейката пътува час и половина до Смолян, откакто е затворена болницата, в линейките са починали четирима души на път за другия град”, разказа пред Dnes.bg жителят на Девин.

Oще по темата

"Онзи ден по спешност пристигна младо момче, брало череши и паднало от дървото, за една рентгенова снимка трябваше да го транспортираме до Смолян", призна дежурен лекар от "Бърза помощ". 

"Болницата може отново да започне да обслужва пациенти, но й е необходима финансова инжекция от 750 хиляди лева", коментира пред Dnes.bg директорът на лечебното заведение д-р Костадин Калайджиев.

В момента в Девин работи само спешният център, където три екипа покриват района на общините Девин, Борино и Доспат с 30 хиляди жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

nindjata

преди 12 години

AMI 6TE NAPUSKAT KATO NEMA PARA.....DA SE MAHNAT VSI4KI OT TAQ SKAPANA DURJAVA....PO DOBRE DA DOIDAT TURCITE DA NI EBAT.....KAK SA NI *** 500 GODINI......AMA DA PO4NAT OT NARODNOTO SUBRANIE.......

76

тигрица

преди 12 години

жалко много жалко Девин остана без един от най-добрите си специалисти!!!!!

75

Учуден

преди 12 години

Та последно какво има и какво няма. Защото ако има и медицински център явно някой има някаква цел за да се дава и публикува невярна информация.

fallback