77

nindjata

преди 12 години

AMI 6TE NAPUSKAT KATO NEMA PARA.....DA SE MAHNAT VSI4KI OT TAQ SKAPANA DURJAVA....PO DOBRE DA DOIDAT TURCITE DA NI EBAT.....KAK SA NI *** 500 GODINI......AMA DA PO4NAT OT NARODNOTO SUBRANIE.......

76

тигрица

преди 12 години

жалко много жалко Девин остана без един от най-добрите си специалисти!!!!!

75

Учуден

преди 12 години

Та последно какво има и какво няма. Защото ако има и медицински център явно някой има някаква цел за да се дава и публикува невярна информация.

74

Учуден

преди 12 години

В тази публикация пише :"В момента в Девин работи само спешният център, където три екипа покриват района на общините Девин, Борино и Доспат с 30 хиляди жители.", а интернет страницата на община Девин . И джипита сигурно имат 5-6. На кого да вярвам на сайта или на тази публикация? Явно не са точно така нещата както ги пишат в статията!

73

кольо

преди 12 години

Прочети 62 ри коментар.

72

До Слави

преди 12 години

"Линейката пътува час и половина до Смолян, откакто е затворена болницата, в линейките са починали четирима души на път за другия град.Хората умират като кучета, а ти философстваш.

71

слави

преди 12 години

Не е въпросът за тези 750 000,а за принципа на здравеопазване.Прав е колегата ,че един хеликоптер струва много по малко от издръжката на няколко такива болници . Кой чиновник ще седне да мисли за реформи ,като реформата ще му изяде високите заплати и премии вземани от няколко места.Това е .Другото са го измислили преди двеста години.Не се сърдете на лекарите, и те са част от нас,както и политиците и всичко ,да се сърдим на самите себе си - едва ли .

70

Анонимен

преди 12 години

Лелеее! То няма вреждане в този сайт! Браво! Ще си чакам реда да дам гласът си! Това си заслужава!

69

до 67

преди 12 години

Да се концентрира, ама не се концентрира, а заминава в посока София, а останалите хора кучета ги яли. Така не се прави здравеопазване!

68

750 000

преди 12 години

"Болницата може отново да започне да обслужва пациенти, но й е необходима финансова инжекция от 750 хиляди лева"А, правителството ще даде 30 млн. за безмислено летище близо до Варна...

67

До 66

преди 12 години

Да, и затово по-добре да се концентрира финансирането във областния център отколкото между 5 общини, и накрая нищо

66

до 62

преди 12 години

Пък като стигнат в Смолян, ще цъфнат и вържат болните! И там е същата разруха.

65

До: 62

преди 12 години

Да, това също е опция. Съгласен съм.

64

от 61

преди 12 години

... втора ръка, и то за определени болници, тъй като олигарсите си правят сметка, че и те могат да се разболеят и искат да имат нещо под ръка, а и за тях има самолети и хеликоптери. За обикновените хора остава друсането в необорудвани и амортизирани линейки по пътища, осеяни с дупки, до болници, в които няма хора и апаратура.. Това е истината, и докато продължаваме да търпим подобно управление, нищо по-хубаво няма да се случи.

63

До: Трезвомислещ

преди 12 години

Това вече е друго нещо. Как и по какъв начин ще се търси финансиране, то вероятно има хора, които мислят по въпроса вече. Трябва да се сменят управници, ръководства и т.н., които са отговорни за това положение. След това да се намери финансиране, така че болницата да заработи и лека по лека да стъпи на крака, както и да се намери здравомислещ и можещ човек, който да я управлява. Най-лесно е да се закрие нещо, но вместо това трябва да се търси решение на всеки проблем. Закриването не е опция.

62

Ре:До: Трезвомислещ

преди 12 години

Всеки проблем има адекватно решение. Включително и това, че поддръжката на медицински хеликоптер излиза много по-евтино от издръжката на една болница. И тогава Девин ще е на 15 мин. от Смолян, а не на час и половина

61

до 57

преди 12 години

Информацията Ви е погрешна. Първо, в София болниците са наистина много и броят на лекарите е най-голям на глава от населението. Второ, болници с преминали през тях 200000 души годишно са единици. Трето, след като плащат еднакви по размер осигуровки, редно е хората да имат еднакъв достъп до лечение. И тук именно е голямата пробойна в политиката на всички правителства от Костов насам. Истината е, че държавата като принципал не си мърда пръста за "държавните" болници, освен по някоя купена машинка.

60

Трезвомислещ

преди 12 години

Ами то си е казано: "Болницата може отново да започне да обслужва пациенти, но й е необходима финансова инжекция от 750 хиляди лева"Така , че жителите на Девин, като искат да имат такава скъпа екстра, да бъдат така добри да си съберат 750 хил лв. , и да си я платят. Бедна България не може да си позволи подобна разточителност, да поддържа до безкрай губещи дейности, заради егото на тоя или оня кмет!

59

До: Трезвомислещ

преди 12 години

Съгласен съм, че болницата обслужва много пациенти, но и ти няма как да отречеш, че в София има много болници, които биха могли да поемат пациентите на някоя друга, а и има много такива, които биха приели спешни случаи за много кратко време. Но в онзи район най-близките болници са съответно на поне час и половина път и повече път. Постави се на мястото на хората от там и тогава пак помисли.Пък отделно, тези хора също си плащат осигуровки и данъци, които отиват в държавата.

58

Анонимен

преди 12 години

Още по времето на Иван Костов в програмата за развитие на здравната реформа е отбелязано, че вноската е 6% и ще покрива разходите за доболнична помощ (ОПЛ и поликлиники, сега ДКЦ). Болниците бяха на финансиране от министерството и добавки от НЗОК за ограничен брой заболявания. Предвиждаше се, когато болничната помощ мине изцяло на финансиране от НЗОК, вноската да стане 12%, при това при изчисления за растящи доходи. Министър Гайдарски обаче я остави 6%. И проблемите започнаха.