Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Към месец май нивото на безработицата е 8,87 на сто. Това каза социалният министър Тотю Младенов, цитирайки данни на Агенцията по заетостта.

Oще по темата

Броят на безработните към периода е 328 533, или с 15 500 души по-малко спрямо април, когато нивото на безработицата е било 9,29 на сто.

"По данни на Националния осигурителен институт към края на април тази година безработните, които са получавали обезщетения за безработица, са били 119 474 и спрямо април 2010 г. те са с 33 000 по-малко“, каза министърът.

По повод разминаванията на данните на НСИ и Агенцията по заетостта Тотю Младенов отново каза, че агенцията работи на базата на Закона за насърчаване на заетостта, където е уточнено кои се смятат за безработни.

Младенов обясни, че националната статистика отчита безработицата чрез анкети – преки и по телефона, освен това тя отчита равнището на безработица на хората между 15 и 74 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Тривон Изгладнелов

преди 13 години

Кога ли ще започне трепането на лъжливите чорбаджии, дето не искат да плащат заплати?! Все някой ще поведе хорото! Може и аз да съм.....Дали безработен или в затвора ме е все тая!

214

Светла

преди 13 години

Каква безработица. Просто частния сектор спря да внася осигуровки и накара работниците си да се регистрират в бюрата по труда. Но хората продължават да си работят на старите работни места.

213

zz

преди 13 години

Безработицата е 30%,а в частният сектор не плащат заплати!Господ да ги накаже бг политиците!

fallback