Снимка: bg-patriarshia.bg
fallback

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Oще по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

316

Анонимен

преди 13 години

само чалга,напук на другите видове музики

315

Анонимен

преди 13 години

Мале, като видя такива "мъдри" напътствия от премъдрите допотопни попове, чак се радвам, че нямам нищо общо с тая скапана религия.

314

чичо

преди 13 години

Абсолютно прав е за гейовете и за чалгата. Нормално, но и тъжно е голяма част от хората да не обръщат внимание на тези неща... Ей го Тони Стораро с 666, новата реклама която тече сега "всичко е на 6" с трите преплетени шестици и т.н. Библията казва че в края на дните Дяволът ще излезе на светло и това се случва в момента. Гейове, чалга, секти, заеми, сексуална революция и прочие - всичко е в служба на рогатия. Оттам нататък всеки преценява за себе си!

fallback