Еколози обикалят Вромос. Снимка: Dnes.bg
fallback

Има ли в крайна сметка двойно завишена радиация на плажа Вромос, или няма.

Седмици наред две независими една от друга групи експерти кръстосват пясъчната ивица на залива и с уреди в ръце да мерят гамафона.

Едната група беше изпратена от областния управител Константин Гребенаров, който в края на юли взриви публичното пространство с вестта, че радиацията е двойно завишена и забрани със заповед ползването на плажа.

Втората група бе на частна столична лаборатория и беше повикана от кмета на Черноморец Добри Добрев.

Oще по темата

Според Областна управа има завишение на радиационния фон и това са показали протоколите от „Радиационен контрол” на РИОКОЗ и Изпълнителна агенция по водите.

От община Созопол обаче заявиха, че няма никаква радиация на плажа и че Гребенаров е бил подведен да издаде заповедта за забрана на плажуване.

Dnes.bg направи опит да чуе какво мисли кметът на Черноморец Добри Добрев, но той ни затвори телефона с думите:"Коментари няма да правя"

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

emigrant

преди 13 години

TAM SE NALIVAHA OTPADACITE OT MINATA . TOVA BESE HVOSTOHRANILISTE MNOGO GODINI . NE SE PODVEJDAITE PO PROSTOTII , TOZI AREAL E RADIOAKTIVEN , MORETO OKOLO NEGO SASTO .

80

"доцента"

преди 13 години

Толкова си и професор ти, с псевдоним "Професора" и тръгнал да пише в коментарите и то с правописни грешки и словоред на настъпана стара мома.. е как не... значи викаш всеки който не е на твоето мнение му плащат да продава родината си.. бухахаха.. злее...

79

аз

преди 13 години

проблема не е в радиацията или в нейната вреда/полза, а в това че някой си позволява да си играе със страховете на хората, да ги манипулира с користна цел....

fallback