Снимка: Булфото
fallback

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Oще по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

ten4o

преди 13 години

nqkoi znae li kak se prerabotva tytun v doma6ni usloviq

118

До Айше

преди 13 години

Айше, или си неграмотна или лъжеш като ***. Никъде никой не ти е подписвал, че ще получиш премия. Подписала си договор с фирмата дето ще ти изкупи тютюна, и по този договор тази фирма ти дължи пари за тютюна ти. ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРЕМИИТЕ, ДЕТО ГИ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА, тоест, всички ние с нашите данъци. *** неграмотниците ***, доганчо продължава да пълни джоба използвайки скапаните неграмотни турчиля.

117

Лозар

преди 13 години

Почвай да гледаш други култури. Като е толкова тежко да се гледа тютюн що се натискаш толкова ?

fallback