Снимка: БГНЕС
fallback

С 11 млн. лв. по-скъпо ще се окаже водното огледало в Кърджали, след като полицейска проверка е установила, че парите за обезщетение на собствениците на земи около обекта не са изплатени.

Така стойността на водното съоръжение набъбва на 88 млн. лв. През 2004 г. проектът се изчисляваше на едва 9 млн. лева.

В материалите от проверката, които са в окръжната прокуратура от септември, има констатирани още редица нарушения.

Например завишени цени на строителните материали, дублиране на обществените поръчки за почистване коритото на река Арда, подписването на няколко анекса за доставка и монтиране на язово съоръжение, съобщи шефът на ОД на МВР в Кърджали Тодор Терзиев.

Oще по темата

Според него вече е изтекъл едномесечният срок, в който обвинителите е трябвало да се произнесат по случая.

Той обаче допусна, че парите няма да бъдат изплатени.

"Това е проектът, който направи впечатление с особено високата си цена, трябва да се установи дали това финансиране е било целесъобразно за момента", уточни полицейският директор.

Именно заради бездействието по отношение на мегапроекта „Водно огледало” предишният шеф на Областната дирекция на МВР комисар Стефан Ангелов бе свален от поста му на 4 септември т.г.

"Водното огледало" беше открито с тържества и речи дни преди парламентарния вот, на 27 юни т.г. и беше един от гвоздеите в предизборния маратон на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

кърджалиец

преди 14 години

водното огледало е много хубаво, но е само за красота, аз на това му казвам "на гол *** пищови"

39

анонимен

преди 14 години

само не разбирам какво общо има шефа на МВР вече бивш с водното огледало, къде е кмета, къде са теза коита са броили паричките и къде са изпълнителите на обекта, кой направи сметката 80 че и повече милиона

38

?

преди 14 години

Любознателен съм и питам пишещите, дали някой има идея колко струва строителството на язовир "Цънков камък" и ВЕЦ-а?И ако да, то нека направи ценови паралел между двете начинания! Ще се получи много интересно и надявам се поучително онагледяване за някой наши вече национални традиции

fallback