Водното огледало на Арда. Снимка: БГНЕС

 

Директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Стефан Ангелов е подал оставка, след като в петък министър Цветан Цветанов поиска това от всички регионални директори в страната, с изключение на софийския.

Комисар Ангелов беше единственият полицейски директор, когото Цветанов публично разкритикува след съвещанието в петък заради непредприета проверка на изграждането на т.нар. Водно огледало на река Арда в Кърджали.

"Не може цял град да говори за похарчени 77 милиона по САПАРД, а като попитах директора на полицията какво е предприел в тази посока, той ми отговори, че нямал информация”, заяви тогава министърът.

Проектът с названието "Укрепване коритото на река Арда в чертите на град Кърджали” обаче не е финансиран от програма САПАРД, а от фонда на МРРБ.

"Водното огледало” беше открито с тържества и речи дни преди парламентарния вот, на 27 юни т.г. и беше един от „гвоздеите” в предизборния маратон на БСП.

Корекцията на Арда е свързана с над 40-годишните мечти на местните хора реката да стане плавателна и когато язовирът започне да прелива, да не застрашава тях и цялата инфраструктура.

Софийската фирма „Станилов” ЕООД, за която се твърди, че е близка до експремиера Станишев, е главният изпълнител с 52% дял от инвестицията.

По 16% държат местните „Саварона” и „Ардастрой”, които пък са приближени до ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase