Снимка: БГНЕС

Александър Везенков изведе Олимпиакос до нова победа в гръцкото първенство. Тимът на българина надви като гост отбора на Кардица със 77:61.

Националът ни бе в основата на успеха, завършвайки срещата като водещ реализатор с 20 точки с почти перфектни проценти – 6/7 за две точки, 1/2 за три и 5/5 при наказателните удари. Крилото записа на сметката си още 2 борби и 3 откраднати топки, при това за по-малко от 19 минути на паркета.

Везенков започна много силно още в самото начало и след като вкара 13 точки само през първата четвърт, след края й Олимпиакос бе напред с 19:14. През по-голямата част от втория период Йоргос Барцокас даде почивка на титулярите, но разликата продължи да расте и почивката дойде при 46:28 за тима му.

След паузата настъпи подем в играта на домакините, които свалиха изоставането си само на 6, но след ново силно включване на българина съставът от Пирея увеличи на 62:46 и до края нямаше проблем да спечели.

Победата бе трета за Олимпиакос в първенството, който в края на седмицата ще приеме Панатинайкос в първото дерби между двата тима през този сезон. Преди това обаче за Везенков и компания предстои пътуване до Германия, където ще се изправят срещу Байерн Мюнхен в мач от Евролигата, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase