Снимка: Lap.bg

Отборът на Арда се наложи с 2:1 при визитата си на ЦСКА 1948 в последния мач от отложения осми кръг на шампионата в българската Първа лига. По този начин футболистите от Кърджали събраха 18 точки след изиграните 12 мача до момента и се изкачиха на шестото място в класирането. Домакините пък записаха четвърти пореден мач без успех и с 14 точки се нареждат на осма позиция.

Двубоят в Бистрица започна в лежерно темпо, като през първия половин час нямаше никакви запомнящи се ситуации.

Арда обаче успя да открие резултата в 35-ата минута при първата по-сериозна опасност пред вратата на Алекс Божев. След късо изпълнение на корнер Борислав Цонев центрира топката в наказателното поле на "червените" и централният защитник на гостите Феликс Ебоа Ебоа реализира ефектен гол с удар с пета от въздуха.

В началото на второто полувреме Арда удвои аванса си след ново изпълнение на корнер. В 57-мата минута гостите отново разиграха късо, Цонев центрира и след рикошет в крака на Стив Фуртадо топката  кацна точно на главата на Тонислав Йорданов, който от около седем метра я насочи неспасяемо в мрежата на Божев за 2:0. Секунди преди това ЦСКА 1948 имаше най-добрия си шанс да изравни, но вратарят на Арда Анатолий Господинов излезе и измъкна топката от краката на налитащия към вратата Марио Илиевски.

В последния половин час на срещата домакините хвърлиха много повече сили в атака в това да стигнат поне до почетен гол и това се случи в 89-ата минута. Тогава крайният защитник на "червените" Джонатан Перейра спря една изчистена топка на около 30 метра от вратата на Господинов и без никакво замисляне стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Арда.

Нападателят Чинонсо Офор имаше шанс да вкара трети гол за Арда в добавеното време на мача, но с едно от последните отигравания в двубоя пропусна. Все пак това не се оказа решително за изхода и Арда се поздрави с първата си победа като гост през сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase