Снимка: БГНЕС

С два гола на защитник Турция елиминира Австрия след победа с 2:1 в Лайпциг, за да стигне до ¼-финалите на Евро 2024. Следващият съперник е Нидерландия.

Двубоят предложи страхотна битка, екшън и емоции до последната секунда, а големият герой за победителите се казваше Мерих Демирал, който вкара и двете попадения за отбора си.

Австрийците играха силно и имаха предимство през повечето време, но направиха и немалко пропуски, включително и в последните секунди, когато вратарят на съперника ги отчая. Така те остават без победа в елиминации на голямо първенство от 1954-а година.

За австрийците имаше 4 промени от победата над Лалетата, като Лаймер замени наказания Вимер, а Дансо, Мвене и Баумгартнер се завърнаха вместо Прас, Вьобер и Грилич. За Турция Оркун Кьокчю замени наказания Чалханоглу, а Бардакчъ се появи в защитата вместо липсващия също поради санкция Акайдън.

Началото бе сензационно, защото турците поведоха, преди да е изминала и минута. Те стигнаха до корнер, след който защитник на Австрия не успя да избие, топката рикошира в негов съотборник и от голлинията вратарят Пенц я изби. Тя обаче стана идеална за защитника Демирал, който от чиста позиция с мощен удар я прати под гредата и даде аванс на отбора си.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase