Снимка БГНЕС

"Няма да има друг Кристиано Роналдо. Той вдъхнови цяло поколение. Има голове, трофеи, биографията му казва всичко. Но се надявам, че тази вечер той ще бъде разочарован и ще плаче".

Това каза мегазвездата на Франция Килиан Мбапе в навечерието на 1/4-финала от европейското първенство по футбол, където неговата родина се изправя Португалия. Двубоят е тази вечер от 22 часа, пише "24 часа".

Мбапе никога не е криел, че именно Кристиано е големият му идол във футбола. Но въпреки това се надява, че той и съотборниците му ще разочароват звездата на Португалия и ще ги изправят вкъщи.

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте пък разкри, как неговият отбор може да спре "бруталния" Тони Кроос на четвъртфинала днес в Щутгарт.

"Мислехме да вържем краката на Кроос, но не съм сигурен дали УЕФА ще ни позволи", пошегува се 63-годишният специалист на пресконференция. "Знаем как играе Кроос. Ще се опитаме той да няма много шансове да получава топката и ще ограничим възможностите му за подаване. Ще се обърнем към УЕФА, за да видим дали можем да го вържем", продължи Де ла Фуенте.

Де ла Фуенте нарече Кроос играч от световна класа, футболист, който играе на брутално ниво. "Той внася талант, харизма и качество. Увереността, която предава на другите играчи, е заразна за тима на Германия. Жалко, че напуска футбола, защото обичам да го гледам как играе", каза още треньорът.

Всичко преди срещите от четвъртфиналите на Евро 2024 четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase