Снимка: Bulgaria ON AIR

Европейското първенство по футбо започва този петък, 15 юни и ще се проведе в Германия. Домакините ще открият турнира със среща срещу отбора на Шотландия.

“Заведения правят специални менюта, за да привличат посетители. Един голям футболен празник очаква всички любители. Англия и Франция са големите фаворити. Следват Германия, Португалия, Нидерландия...", коментира бившият спортен журналист Христо Евстатиев за Bulgaria ON AIR.

Евстатиев обърна внимание, че на това първенство ще видим големите отбори като Испания и Германия, които са с по три титли от първенството на Стария континент.

"В Германия има страхотни стадиони, публиката е уникална. 24 са отборите, голяма бройка. За съжаление, България не е сред тях", посочи Евстатиев в предаването.

Бившият спортен журналист допълни, че очаква да види силно представяне от Кристиано Роналдо и отбора на Португалия, дори ги определи като фаворити за титлата.

“Очакванията са Килиан Мбапе да блесне. Два дни след края на Евро 2024 ще бъде представен на "Сантяго Бернабеу" пред феновете на "Реал" (М). В Англия Белингам и Фоудън нашумяха в последните години, Белингам е претендент за "Златната топка", каза още Евстатиев.

Дебютантът е Грузия, чийто отбор е в една група с  Португалия, Чехия и Турция.

Копа Америка ще се проведе успоредно с Евро 2024, обърна внимание Евстатиев, а двубоят между Белингам и Винисиус ще определи новия носител на "Златната топка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase