Снимка НСА

Близо 250 бакалаври на Национална спортна академия „Васил Левски" получиха дипломите си в абсолвентска промоция на 4 юни. Сред тях бе и футболистът Мартин Петров, който завърши с отличен успех обучението си за треньор в бакалавърската програма на факултет „Спорт" на НСА, съобщават от пресцентъра на Академията.

Ректорът на НСА проф. Красимир Петков отправи към абсолвентите пожелания за успешна професионална реализация и ги посъветва да използват предоставените от НСА възможности за надграждане на познанията си като продължат обучението си в по-висока образователна степен – магистър и доктор.

По традиция отличниците на випуска от трите факултета на Академията получиха дипломите си лично от ректора. С най-висок успех се дипломираха: Пенка Георгиева (отличен 5.77) – факултет „Спорт", специалност „Сноуборд"; Ангелина Качаунова (отл. 5.89) – факултет „Педагогика", специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание" и Емануела Николова (отл. 5.59) – факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм", специалност „Кинезитерапия".

Същевременно Академията се подготвя за приема на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидатите ще могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна подготовка, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase