Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 спечели баража за място в Лига на конференциите, след като шокира ЦСКА, побеждавайки го с 2:0. Неделко Пишчевич и Педриньо вкараха по един гол в двете полувремена и пратиха отбора си за втора поредна година в европейските турнири. Тимът на Стамен Белчев изигра поредния си неубедетилен мач през пролетта и напълно заслужено бе победен от съперника си.

Феновете от Сектор "Г" пък не издържаха на бездушието от играчите в червени фланелки и нахлуха на терена малко преди края на двубоя. Мачът бе прекатен за повече от 20 минути, но в крайна сметка бе решено да се доиграе.

Още в началото ЦСКА можеше да открие резултата. Сейни Санянг получи от Джонатан Линдсет и стреля от далечно разстояние. Петър Маринов обаче показа добър рефлекс и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Линдсет стреля с глава, но неточно. Малко след това Педриньо шутира от границата на пеналтерията, а Димитър Евтимов спаси без проблеми.

В 9-ата минута “червените“ стигнаха до още едно добро положение. Тибо Вион изпълни пряк свободен удар и намери Линдсет на задната греда. Норвежецът засече и прати топката успоредно на голлинията, но бранител на гостите успя да изчисти. После Тобиас Хайнц пробва удар от малък ъгъл от границата на наказателното поле, но неточно.

В 30-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. Талис получи на левия фланг и центрира. От дълбочина изскочи Неделко Пишчевич, който от близко разстояние прати топката в мрежата.

Три минути по-късно гол на ЦСКА бе отменен след намесата на ВАР. Вион центрира и сложи топката на главата на Християн Петров. Защитникът я прати в левия ъгъл на Маринов, но попадението не бе признато заради засада. Това определено не се отрази добре на „червените“, който като по чудо не допуснаха втори гол до края на полувремето.

В 88-ата минута феновете на ЦСКА от Сектор "Г" не издържаха на безобразното представяне на своите любимци и нахлуха на терена. Футболистите на двата отбора моментално спринтираха към съблекаляната. Полицията на стадион "Васил Левски" бе прекалено малко и не успя да овладее ситуацията. Един униформен падна на терена, след което се наложи да бъде откаран с линейка в болнично заведение.

Администраторът Стойко Сакалиев и изпълнителният директор Стоян Орманджиев опитаха, но не успяха да усмирят ултрасите. Все пак това направи лидерът на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца, който дори се наложи да удари запалянко, за да покаже и на останалите, че трябва да се върнат на трибуните.

В крайна сметка бе решено двубоят да се доиграе. В 90-ата минута ЦСКА 1948 пропусна отличен шанс да направи резултата класически, след като резервата Евгений Сердюк излезе сам срещу Евтимов, но вратарят спаси. След последвалия ъглов удар Евтимов се намеси решаващо и при удар на друг играч, появил се на терена от скамейката - Никола Илиев, а след това отрази и шут на Марио Топузов.

Така ЦСКА 1948 пренаписа историята, след като стана първият отбор, който от позицията на 7-ми в класирането, успя да спечели баража за място в европейските турнири.

Още за мача - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase