Снимка: архив, БГНЕС

Борислав Михайлов няма намерение да си тръгва от БФС. Това заяви пред bTV дългогодишният капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент Димитър Бербатов.

"След последния Изпълком видяхме, че тези хора, които управляваха 18 години, не са си променили мнението, визията, начина на мислене. Има три важни точки, които направиха впечатление.

Вчера беше гласувано да не се впише Михаил Касабов в регистъра като президент. Това означава, че Борислав Михайлов продължава и иска да бъде ръководител на БФС.

Второто е затварянето в столичен хотел, където ще бъдат може би вкарани толкова много хора и клубове, за да могат да се контролират и да се следи гласуването. Залата е много по-малка, медиите няма да присъстват. Не искате ли да отразявате какво става на един конгрес на БФС? Да покажете какъв е процесът, да види обществеността как се контролират тези делегати, когато се сложат в една малка зала? Отново ще опитат да манипулират този конгрес.
 
Най-интересното от вчера е изказване на човек от Изпълкома, който е заявил, че ще се кандидатира само и само да обжалва този конгрес. Разбира се, че не е шега. Това е техният начин на работа, тяхното мислене от много години", анализира Петров.

Той подчерта, че сега съдбата на българския футбол е в ръцете на клубовете. "Ако искат да продължат в падение, без финансиране и структура, ще изоставаме все повече и повече дори от нашите съседи. Да не говорим в глобалния пейзаж на световния футбол.

Да се надяваме, че Михайлов няма да продължи и в УЕФА, защото той и хората около него поставиха българския футбол на колене. Страхът от това какво ще намери следващият президент е голям. Има притеснения да не се стигне до затвор, както се случи в Румъния. Те решиха да изчистят своя футбол и виждаме какво постигат 4 години по-късно", каза Стилиян Петров.

"Ние представяме нашата концепция вече две и половина години, обиколихме страната, показахме програмата пред фенове, клубове, кметове. Отново ще го направим много скоро. И всички вие ще получите обновената програма, която може да обсъждате. Някой от вас видял ли е дебат между кандидати за президенти? Сегашните управляващи работят за личните си интереси, а не за доброто на българския футбол", каза още бившият капитан на националите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase