Снимка БГНЕС

Истинска трагедия настана в Далас снощи в плейофите на НБА. "Мавърикс" направи исторически обрат, след като изоставаше с 31 точки в края на първото полувреме срещу ЛА Клипърс, в мач №4 от първия кръг. Но загуби в края и да допусне изравняване в серията - 2-2.

Драмата бе пълна, въпреки че на почивката домакините изглеждаха напълно съкрушени и интрига сякаш нямаше. Но невероятният Кайри Ървинг вдигна Далас за обрат с 40 точки, а 2:15 минути преди края резултатът стана 105:104 за неговия тим и залата полудя.

Но опитните звезди на Клипърс, макар и без контузения си ас Кауай Ленард, не се оставиха на хаоса от невероятния обрат и психологическия удар. Пол Джордж вкара тройка, а Джеймс Хардън направи кош плюс фаул за още три точки - 110:105. Гостите спечелиха със 116:111.

Джордж завърши с 33 точки, Хардън вкара също толкова за победителите.

Далас отвърна с голямата вечер на Ървинг (40 т.), а Лука Дончич добави 29 точки, 10 борби и 10 асистенции за трипъл дабъл, въпреки че игра почти цяла последна четвърт с травма на коляното, която видимо го мъчеше.

Също на Запад имаме и първи тим във втория кръг на плейофите, след като Минесота победи като гост Финикс със 122:116. А с това затвори серията с 4-0.

Гостите отново разпределиха точките между играчите от основната петица, а най-много вкараха Антъни Едуардс (40) и Карл-Антъни Таунс (28).

Финикс отвърна с кошове на звездите Девин Букър (49 точки) и Кевин Дюрант (33), но и тази година на "слънцата" не им се получи. Те отпадат твърде рано, пометени на нула още в първия кръг.

На Изток Индиана победи у дома Милуоки със 126:113, за да отвори аванс от 3-1 в серията. Гостите отново бяха без контузените Янис Адетокумпо и Деймиън Лилард, а това ги прави различен отбор. Брук Лопес вкара 27 точки, а Крис Мидълтън добави 25 за Милуоки, но домакините отвърнаха с цели шестима играчи, минали 10 точки в мача. Центърът Майлс Търнър с 29 вкара най-много за Индиана.

Също на Изток Ню Йорк е много близо до втори кръг, след като победи като гост Филаделфия с 97:92. Никс води с 3-1 в серията. Джейлън Брънсън поведе гостите с 47 точки, а трипъл дабъл на Джоел Ембийд (27 т., по 10 борби и асистенции) не стигна на домакините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase