Снимка: БГНЕС
fallback

Алкохол няма да се продава на осемте стадиона на Световното първенство в Катар, обяви ФИФА преди минути.

Бира трябваше да се сервира "в избрани зони на стадионите", въпреки че продажбата му е строго контролирана в мюсюлманската страна.

Oще по темата

Тези в корпоративните части на стадионите на турнира все още ще могат да купуват алкохол.

Промяната в позицията беше направена два дни преди началото на Световното първенство в неделя, когато Катар играе с Еквадор.

ФИФА има многомилионен договор с американския производител "Бъдуайзър" и подобна забрана може да нанесе огромни щети на централата.

По принцип имаше договорка с домакините на стадионите да има щандове, където да се продават продуктите на спонсора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Случаен

преди 1 година

То няма смисъл, какво ще му гледаш на мача, два часа като на партийно събрание. това е забавление. По принцип алкохолът е вреден в жегите, бирата не разхлажда всъщност, но това е друга тема. Обаче това е фанатизъм. Страшни мерки. Не става въпрос за мастика или водка.

36

Зайцев

преди 1 година

Футбол и бира ,вървят ръка до ръка ,тия какво си мислят ,че запалянковците ще отидат и няма да има пиячи и напушалки ,че и законът е строг.Не ми се мисли ,какви неща ще се случат.Хората са свикнали на свобода ,тия ще ги пращат в каменната ера.

35

Анонимен

преди 1 година

Да забранят направо и световното. По принцип съм за спазването на конституцията и законите когато си в чужда държава, НО когато кандидатстваш за такова мероприятие си наясно, че ще идват запалянковци от целия свят. И в случая държавата трябва поне до една степен да се съобразява с тях , а не обратното.

fallback