Снимка: БГНЕС
fallback

Китайската спортна двойка Венцзин Суей и Цун Хан спечели златото в турнира по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин.

В изключително оспорвана битка с първата двойка от Руския олимпийски комитет (РОК) те успяха да триумфират, след като събраха сбор от двете програми от 239.88 точки. Това е и нов световен рекорд в общата оценка.

За волната си програма, макар и с малка разлика от вторите, те получиха най-висок бал от 155.47 точки, предаде БГНЕС.

Със сребърните медали се окичиха Евгения Тарасова и Владимир Морозов, които запазиха тази позиция и след краката програма. Те събраха сбор от 239.25 точки.

На почетната стълбичка се качи още една спортна двойка от Русия - Анастасия Мишина и Александър Галямов, които останаха на третото място с 237.71 точки.

Това беше и последното състезание във фигурното пързаляне на Олимпийските игри в Пекин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Ако сте гледали състезанието, сте видяли, че съдиите яко подпряха китайците! Тези мили жълтурчета, според мен заслужават четвъртото място. Обраха брутално руснаците, но беше ясно, че няма шанс да оставят и трите медала да отидат в Русия! А реално това трябваше да се случи, ако съдийството беше обективно и безпристрастно!

24

Да де

преди 2 години

Норвегия и Швеция (общо 15,69 милиона население) имат ПОВЕЧЕ златни медали от САЩ и Китай, взети заедно (общо 1 милиард и 781 милиона население). Китай са 1,448 милиарда, САЩ са 333 милиона, Русия са 146 милиона

23

Спорта

преди 2 години

В Русия и Китай е държавна политика. Винаги е било. В нормалните държави е клубове и колежи!

fallback