Снимка Фейсбук

Затворник победи 19-ия световен шампион Веселин Топалов по време на сеанс на едновременна игра в най-големия зандан в Меделин, Колумбия.

Българският гросмайстор е специален гост на континенталното първанство на Северна и Южа Америка, в което участват над 400 шахматисти. Състезанието се провежда в местния хотел Dorado La 70.

„Играх срещу 28 лишени от свобода, четирима от тях бяха на добро ниво за любители, сподели пред ekspresso.bg Веско. – Едно от момчетата ме победи и веднага предложих на управата на затвора да намлят присъдата му. Затворът Беявиста е най-големият в Меделин с 3000 затворници. Те могат да напускат килиите само ако спортуват на двора. Сеансът беше организиран в шатра, а наоколо играеха баскетбол, футбол, бадминтон.“

Днес Топалов ще гостува в местната детска болница, където ще играе срещу деца, които се лекуват в медицинското заведение.

„Тук нощният живот е нещо, което не съм виждал никъде другаде, разказва Топалов. – Снощи бяхме в известния квартал Comuna 13, който впечатлява с уличното си изкуство, гарнирано с многобройни кръчми.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase