Снимка: Lap.bg
fallback

Волейболистките на България победиха категорично Гърция с 3:0 в първия си мач от група В от Европейското първенство в Пловдив.

Селекционерът Иван Петков заяви, че това е очакван успех, но в същото време за него емоциите са големи. Той каза, че за него е сбъдната мечта да бъде треньор на национален отбор в родния Пловдив и пред родна публика.

"Доволни сме. В един турнир е важно да печелиш срещу всеки съперник, а ние успяхме да вземе чиста победа на старта. Не мога да кажа, че не сме очаквали да победим. Проучихме детайлно Гърция и се подготвихме по най-добрия начин за този мач, който бе и откриващ в такова важно първенство. Въпреки емоционалния момент успяхме да вземем най-доброто и изиграхме един приличен двубой. Искам да поздравя целия отбор", сподели Петков след успеха.

Oще по темата
Той бе категоричен, че в тима не е имало напрежение преди срещата.

"Нашите състезателки са изиграли доста срещи на високо ниво и не им е за първи път. Имаме своите инструменти да контролираме тези чувства и емоции. Играхме толкова, доколкото да победим, нито повече нито по-малко. Състезателките осъзнават важността на всеки един момент и знаят кога да натиснат и кога могат да си позволят по-лежерен подход“, допълни Иван Петков.

Една от водещите ни състезателки Нася Димитрова заяви след срещата, че победата дава увереност на момичетата.

"Надявахме се да започнем с успех, но знаем, че следващите мачове няма да бъдат лесни и сме концентрирани за събота и неделя и за следващата седмица. Видя се, че като за първа среща имаше доста напрежение и в доста ситуации не взимахме най-правилните решения. Но се радвам, че стигнахме до крайния успех и се надявам за следващите мачове да сме много по-концентрирани", сподели Димитрова след успеха.

"Както съм казвала и преди – взехме си поука от миналото Европейско първенство, където в първия мач играхме срещу Франция. На хартия бяхме много по-добри, но загубихме с 2:3", допълни либерото Жана Тодорова. "Затова се радвам, че в този първи мач успяхме да победим и то категорично".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Хубави, стройни и талантливи дами. Успех им желая!

2

до 1

преди 2 години

Абсолютно.

1

Ninja

преди 2 години

Аватаркииииии :)

fallback