Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пеп Гуардиола спечели поредно признание за работата си, след като беше отличен с наградата за най-добър мениджър за сезона във Висшата лига. Треньорът на Манчестър Сити печели наградата за пети път в кариерата си. Първенството в Англия вече приключи, а “гражданите” спечелиха четвърта поредна титла.
 
В поседните седем сезона тимът от Манчестър стана шампион общо шест пъти. Повече титли от Гуардиола има единствено Сър Алекс Фъргюсън - 13, предаде БТА.

„Бих искал да поделя наградата, най-вече с Микел Артета заради невероятната му работа и това, че ни притисна до последния мач. Разбира се, и с Юрген Клоп заради незабравимото съревнование в продължение на доста години. И с Унай Емери, който направи нещо почти невероятно, класирайки Астън Вила за Шампионската лига. И с Андони Ираола заради всичко, което направи с Борнемут в първия си сезон във Висшата лига след трудното начало. За мен е голяма чест да работа в конкуренция с всички тях и да спечеля този приз. Ще се постарая да я защитя и занапред“, каза Гуардиола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase