Снимка Фейсбук

"Фондация Жълто и Черно" обяви страхотна новина за всички ботевисти. На стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден паметник на великия Динко Дерменджиев - Чико.

Ето и пълното съобщение от "жълто-черната" фондация:

Уважаеми ботевисти,

С голямо вълнение ви съобщаваме, че инициативата на "Фондация Жълто и Черно“ за изграждане паметник на легендарния Динко Дерменджиев – Чико в подстъпите към стадион "Христо Ботев“ вече е в ход.

След изготвен архитектурен проект, имащ за цел да регламентира мястото на бъдещия паметник, както и с пълната подкрепа на ПФК "Ботев“, същият беше входиран за разглеждане и впоследствие беше одобрен от ЕСУТ в Община Пловдив.

Предстои изготвянето на предложение към Общинския съвет на град Пловдив, който на предстоящата си сесия на 11 юни да узакони започналата процедура.

Избраното място за бъдещия паметник на Динко Дерменджиев е съобразено изцяло както с пешеходния маршрут на пристигащите за футболна среща на стадион "Христо Ботев“ привърженици, така и с предстоящото изграждане на клубен музей и клубен магазин в непосредствена близост до него.

"Фондация Жълто и Черно“ ще оповести официално следващите стъпки на инициативата си след предстоящата сесия на Общинския съвет на град Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase