fallback

Футболните национали на България записаха първа точка в световните квалификации, след като извъртяха 0:0 със Северна Ирландия на стадион “Уинзор Парк” в Белфаст.

Както е известно, момчетата на Ясен Петров досега имаха само загуби - от Швейцария (1:3) и от Италия (0:2).

"Лъвовете" демонстрираха тактическа грамотност, агресия и желание за нещо повече от почетна загуба, което им донесе и частичен успех.

Така България си взе точката, но определено играта ни отново не бе на ниво и класирането ни за Световното в Катар през 2022 е абсолютен мираж.

Селекционерът Ясен Петров направи шест промени от загубата с Италия, а също така заложи на четирима пълни дебютанти.

Трябва да се отбележи, че родните ни национали имат само два успеха в последните си 25 официални мача. Срещу 8 равенства и цели 15 поражения. За последно спечелихме официален двубой на 17 ноември 2019 година срещу Чехия с 1:0.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Бойко Тупалката

преди 3 години

Случи се ! що за просто заглавие !

58

Анонимен

преди 3 години

Срам и позор.Това е национален отбор. Аби вие наясно ли сте ккаво е да си в национален отбор. Да играеш и да вкарваш голове да играеш със сърце и душа.Бездарници.Всики ден трябва да им пускат световното 94Трифон ИвановЛечковСираковКостадиновСтоичковБалъковКиряков ..

57

Див Петел

преди 3 години

Поздравявам Ясен Петров, който е сглобил отбор с каквото е имало и ги е комплектовал да достигнат до равенство на чужд терен. Играчите макар и тактически незрели, макар и технически недостатъчно умели, макар и физически неподготвени, искаха да играят футбол и опитваха да се противопоставят. Поздравявам ги за желанието. Не сравнявайте с миналите успехи на националния отбор, а сравнявайте отбора с предните му няколко мача. Този отбор се променя към добро и се развива.

fallback