Снимка: БГНЕС

Вълшебният сезон на Байер Леверкузен продължава и новият шампион на Германия увеличи рекордната си серия в Европа на 47 мача без загуба във всички турнири. Момчетата на Шаби Алонсо победиха с 2:0 Рома като гост в първи полуфинал в Лига Европа и уверено гледат към финала в турнира.

Флориан Вирц и Роберт Андрих се разписаха през двете полувремена и дадоха комфортен аванс на "аспирините" преди реванша в Леверкузен след седмица.

В 21-ата минута Паредес намери Лукаку с високо подаване. Нападателят се извиси над всички и стреля с глава. Топката срещна напречната греда и излезе. Две минути след това Фримпонг бе изведен очи в очи със стража на "джалоросите". Той обаче не успя да преодолее Свилар.

В 28-ата минута Карсдорп допусна сериозна грешка, подарявайки топката на Грималдо, който намери свободния Флориан Вирц в наказателното на Рома. 20-годишният германец без да се бави нанесе точен удар, за да даде аванс на гостите.

Рома така и не успя да се оттърси от допуснатото попадение и до края Байер бе господар на терена. След няколко пропуснати добри положения в 73-ата минута Станишич намери Андрих, който със страхотен шут вкара втори гол за немците. В края резервата Тами Ейбрахам имаше отличен шанс да върне един гол, но от 3 метра с глава стреля над вратата.

В другия полуфинал Марсилия и Аталанта завършиха 1:1. Гостите поведоха в 11-ата минтуа, когато Копмайнерс центрира към Джанлука Скамака, а нападателят бе точен с удар в долния ляв ъгъл.

В 20-ата минута Кондогбия намери Шансел Мбема, който шутира извън наказателното поле, топката срещна левия страничен стълб преди да се озове в мрежата на "бергамаските".

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase