Снимка: БГНЕС

Почерпих много опит от мача с Кличко и сега ще видите един нов Кубрат Пулев. Това каза претендентът за световната титла на IBF в тежка категория Кубрат Пулев, който даде интервю пред официалния канал на промоутърската компания "Мачрум" в YouTube преди дългоочакваната грандиозна битка за поясите на Антъни Джошуа в събота.

"Винаги съм щастлив, сега в Лондон съм просто по-щастлив. А след битката, след победата, ще бъда наистина, наистина щастлив. Този двубой за мен не е просто един мач, не е просто бокс. А и аз не се бия само за себе си, а за целия български бокс, защото никой българин не е ставал световен шампион в тежка категория и ще бъде нещо голямо - за моята страна, за моите сънародници, за боксовите фенове", започна Кубрат.

Още по темата
"Честно казано, годината не беше никак лесна, защото постоянно трябва да внимаваш и да избягваш другите хора, малко е странно. Но пък трябва да проведеш тренировките, лагера, колкото и да е различно. Тук също обстановката е различна, но пък съм щастлив, че най-после битката ще се случи, макар и в тази трудна ситуация", каза още Кубрат Пулев.

По думите му самият той ще бъде напълно различен от двубоя с Кличко. "Почерпих много опит от този дуел и сега ще видите нов Кубрат Пулев. Не бих казал, че в събота ще изпълня целта си, защото след това ще продължа към нови. Чувствам се здрав, щастлив, много силен и решен. След събота мисля да се бия с Тайсън Фюри, ще бъде добър двубой", добави Пулев.
 
"Не знам какво лице на Антъни Джошуа ще видим в събота, но за мен няма значение, защото най-важното е какво ще направя аз. Когато аз съм добър, ще го набия много добре. А аз се чувствам много силен и с голяма мощ в ръцете", допълни боксьорът.
 
"Посвещавам битката на баща ми, защото ние с брат ми дължим всичко на него. Неговата мечта е била да има синове и те да станат шампиони в бокса, а ние вече сме такива. Така че съм сигурен, че ни гледа от небето и е много щастлив. Той ще иска да спечелим заедно в събота", завърши Кубрат Пулев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase