fallback

Франция се класира на финала на домашното си европейско първенство, побеждавайки Германия с 2:0 на стадион "Стад Велодром" в Марсилия. В герой се превърна Антоан Гризман, вкарал и двата гола.
 
Момчетата на Дидие Дешан започнаха по-дейно, но постепенно бяха принудени да се отбраняват. Въпреки лекото предимство на Маншафта, в добавеното време на първата част "петлите" поведоха чрез Гризман от дузпа, маркирана за игра с ръка на Бастиан Швайнщайгер в наказателното поле.
 
Световният шампион излезе напълно безидеен след почивката и не успяваше да създаде нито една опасна ситуация. За сметка на това в 72-ата минута Гризман удвои аванса на своите след лошо избиване на Нойер.
 
Веднага след това възпитаниците на Йоахим Льов можеха да се върнат в играта, но Джошуа Кимих уцели гредата с технично изпълнение, а по-късно Юлиан Дракслер отправи снаряд покрай страничния стълб. В добавеното време Лорис спаси отблизо, а Гьотце стреля встрани.
 
Така на финала в неделя Франция излиза срещу Португалия в търсене на своята трета европейска титла, за да се изравни с Германия и Испания.

 
Как се разви срещата, вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 7 години

"Германците" от ТУРСКО-БОСНЕНСКО-ГАНАЙСКО-ИСПАНО-ПОЛСКО-ТУНИЗИЙСКИ произход щяха да правят чудеса и велики подвизи в мача с ФРАНЦИЯ. Вместо това наблюдавахме как те тичаха цял мач като ИЗОГЛАВЕНИ КОНЕ,имаха 80 на 20 % притежание на топката и не можаха 1 път да вкарат поне почетен гол. То с тичане като побесняло куче из целия стадион шампион не се става!Както и исландците-като мятат тъчове като корнери ,та кой знае какво! С НАРОДНА ТОПКА си мислеха ,че могат да стигнат до финала! ФУТБОЛЪТ Е ИГРА НА ВКАРАНИ ГОЛОВЕ! Безидейните и кьопави германци вкараха много малко на това първенство! Ето защо

94

Анонимен

преди 7 години

Какво стана с немската машина ли? Просто немската машина вече се прави в турция.МуахахахахахахахахаааааааДойдоха африканските монтьори и я разглобиха.Един въпрос напира в мен. Защо това първенство се нарича европейско?

93

Деси 2

преди 7 години

не дамо съдията, а и всички французи снощи са такива ,особено черните!

fallback