Снимка: Lap.bg

Българският елитен съдия Радослав Гидженов беше определен да ръководи финала на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г. Мачът за титлата между Португалия и Италия ще се проведе на 5 юни в Лимасол.

Гидженов се представя блестящо до момента в мачовете, които ръководи и заслужено спечели доверието на Съдийската комисия на УЕФА. От нейна страна пряк отговорник за турнира е известният от близкото минало нидерландски арбитър Бьорн Кайперс. Той е останал впечатлен от качествата на българския съдия и лично е предложил на Комисията Гидженов да ръководи финала.

В надпреварата взеха участие съдии от 12 държави, като имаше представители на всички водещи футболни сили.

Ръководството на БФС и Съдийската комисия изказват своето задоволство от назначението и пожелават на нашите съдии да се представят по същия успешен начин на финала.

До момента Гидженов ръководи два мача в предварителните групи - Австрия – Уелс (3:0) от група В, както и Португалия – Франция (1:2) от група D. Веднага след това му дадоха и четвъртфинала Дания – Чехия. За Гидженов финалът се превръща във втори мач на португалците на турнира. В единия полуфинал вчера Португалия обърна Сърбия от 1:2 до 3:2, а италианците се справиха с Дания с 1:0.

Назначението за финал на Европейско първенство пък автоматично го прави и кандидат за промоция в Категория 1 на ФИФА, където е и най-добрият български арбитър в момента Георги Кабаков.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase