Снимка: БТА
fallback

Севиля остава господаря на Лига Европа, печелейки за трети пореден път трофея в турнира! Тимът на Унай Емери сътвори впечатляващ обрат срещу Ливърпул, след като до почивката губеше с 0:1, но с невероятно второ полувреме спечели битката с 3:1.

В герой за андалусците се превърна капитанът Коке, който заби две попадения за успеха, а едно добави Кевин Гамейро. Така Севиля стана рекордьор по трофеи в турнира с общо пет, като преди това има два от турнира за Купата на УЕФА.

Ливърпул пък загуби втори финал този сезон, след като по-рано през сезона "мърсисайдци" отстъпиха на дузпи от Манчестър Сити в турнира за Купата на Лигата в Англия. Трябва да се отбележи, че "мърсисайдци" бяха сериозно ощетени през първото полувреме, след като главният съдия подмина 2 пъти игра с ръка в наказателното поле на испанците.

Подробнисте за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 години

Ясно е че калитковците от Уиверпоулл щяха да загубят този финал.Те просто не бяха за него, след късмета срещу Дортмунд и подпирането срещу Виляреал. Все пак, нямаше как да се позволи и в този финал да играят два испански клуба,особено пък скромният Виляреал. Не знам какви и колко дузпи е имало,но факт е ,че така наречените "англичани" водеха в резултата и в последствие да разчитат само на съдията да им отсъди дузпа и да им зачете някои нередовен гол,няма как да стане ,за да спечелиш един финал.

21

vvvv

преди 8 години

"Севиля остава господарят" - моля журналистът да научи български език и кога е редно да ползва пълен член и кога не. Срамота е за журналист да е неграмотен!И браво на Севиля и на испанския футбол.

20

Анонимен

преди 8 години

След отменения втори гол Севиля вече бяха на колене, а ако беше отсъдена само една от дузпите развоя на мача отиваше в съвсем друга посока. Просто психически щяха да рухнат както Ливърпул второто полувреме. Едно подпиране (третия гол беше от явна засада) или неотсъждане на нарушение (а те бяха няколко което вече е тенденциозно) може да повлияе на целия мач. Така и стана.

fallback