Гаел Монфис изненадващо отстрани Федерер. Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров извади късмет, след като избегна мач срещу Роджър Федерер. Вместо това момче ще играе срещу Гаел Монфис на 1/4-финалите от силния "Мастърс" в Монте Карло.

Още по темата
Това стана факт, след като французинът елиминира швейцарския Маестро по доста шокиращ начин - 6:4, 7:6(5).

Парадоксалното е, че той дори бе под въпрос за участието си в турнира, но в крайна сметка реши да участва в него в последния момент. Григор и Гаел се познават добре, като имат общо 3 изиграни мача помежду си.

Монфис има 2 победи в тях, а българинът е записал 1 такава.

Те се срещнаха два пъти през миналата година, като на US Open французинът надви нашето момче след 7:5, 7:6(6), 7:5, а преди това хасковлията стигна до 5:1 аванс в първия сет, в Букурещ, а след това опонентът му се отказа.

Самият Монфис се намира в добра форма и през тази година има 12 победи и 5 загуби. Той е на 18-ото място в световната ранглиста.

Мачът между французина и Федерер иначе бе доста добър за французина, след като Гаел проби швейцареца за 3:1 гейма, но след това неговият опонент веднага върна пробива.

Монфис обаче стигна до пробив в деветия гейм, а след това си взе и най-важното подаване в сета. Във втория сет всичко се реши в тайбрека, в който Федерер направи безумна грешка при мачбол за неговия противник и така отпадна.

Интересно е да се отбележи, че треньорът на Гришата Роджър Рашийд е бивш наставник на Гаел Монфис, така че със сигурност ще посъветва своя подопечен за следващия мач.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase