Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна впечатляваща победа над миналогодишния шампион Стан Вавринка в мач от третия кръг на Мастърса в Монте Карло. Нашето момче разби швейцареца с 6:1, 6:2 и продължава атаката си към титлата.

Първият сет започна по брилянтен начин за българина и той достигна до два шанса да пробие още в първия гейм. Стан допусна четири непредизвикани грешки подред и така сдаде гейма на откриването.

Безпроблемно Гришата затвърди пробива си, а след това продължи с доминацията си и стигна до пробив и в третия гейм. Точно както в първия, той отново имаше две точки за пробив, а непредизвиканите грешки на противника му спомогнаха за втория пробив.

С гейм на нула в своя полза българинът достигна до изключително добър аванс - 4:0 гейма и два пробива, а Вавринка допусна цели 11 непредизвикани грешки от началото на мача до четвъртия гейм.

В петия гейм Гришата дори имаше шанс да стигне до трети пореден пробив, но Вавринка този път успя да се справи и да спечели първия си гейм в срещата.

Нашето момче обаче стигна до трети пробив, като го реализира в седмия гейм. Така той спечели убедително частта.

Подробности за победата на Григор Димитров четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase