Снимка: архив Булфото
fallback

Валери Божинов е имал уникалния шанс да стане национал на четирикратния световен шампион Италия, но е отказал, тъй като от малък е мечтаел да играе за България.

Това разкри звездата на Тернана в интервю пред медиите на Ботуша преди евроквалификацията с „адзурите“ на 28 март в София.

Българинът има богат опит на Апенините, откъдето тръгна за големия футбол. Той е носил екипите на местните Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и в момента на Тернана.

Дебютът му за България пък е на Евро 2004 при загубата с 1:2 именно от Италия. Оттогава той е изиграл 42 мача за представителния ни тим, в които е вкарал 6 гола.

„Имах възможност да играя за Италия, но отказах. Мнението ми е, че не е честно в един национален отбор да се канят футболисти от други народности. Кажете ми кога Аржентина и Бразилия ще викнат италианец или българин? Никога“, каза нападателят.

Накрая той заяви, че България няма шансове да завърши групата на някои от първите две места и борбата ще е за третата позиция, която дава право на участие на бараж.

В момента Италия и Хърватия са лидери с по 10 точки, Норвегия има 9, а ние сме с едва 4 т.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 9 години

По-голяма смешка не бях чел скоро. Благодаря ви, разсмяхте ме искрено.

25

фгфг

преди 9 години

В комплект и с много добър вратар можем да им го дадем

24

анонимен

преди 9 години

Като се измъкна от онова смукало, може пък и да му тръгне. Ако ще е за прослава на България - нека!

fallback